Why Watching The News Isn’t Worth It

Idag går alla mina tankar till de drabbade i Sverige efter terrorattacken i Stockholm igår, det är fruktansvärt och det är tragiskt hur utvecklingen går. Jag är så oerhört tacksam över att ingen i min familj eller någon av mina vänner befann sig på området!

Mitt i detta hemska måste jag göra ett inlägg om att vara försiktig med vad du läser och ser via medier och nyheter.
Jag slutade för länge sedan att se och läsa nyheterna, ärligt talat trodde jag att jag skulle bli en outsider som inte visste något!
Men jag hade extremt fel, jag har insett att jag får reda på vad som händer ändå, utan medias uppblåsta ton. 
Vill du veta hur?
Alla medmänniskor runt om kring mig berättar för mig! När jag inte vet och frågar -Jaså vad har hänt? berättar de mer än gärna. Sen inte att glömma är alla första sidor på tidningarna som står i affären, de berättar också ganska tydligt vad som händer.
Det jag tar med mig mest är att jag inte är lika negativ längre, fokuserar vi på nyheterna så blir man snabbt väldigt bitter har jag märkt. Död och förgörelse säljer, så media blåser gärna upp det mer än vad det är för att sälja. Sen har vi kantarell ögon, det vi är fokuserade på hittar vi förklaringar till, är vi inställda på att världen är katastrof kommer vi leta anledningar och fler förklaringar på att världen är som vi tror den är.
Ta hand om dig och var försiktig ❤
Jag väljer att ha mina kantarell ögon på saker som förgyller mig och mitt liv, var väljer du att ha dina?

// Today all my thoughts goes to all the affected people from yesterdays terror attack in Stockholm. It is incredible whats happening in the world.

Be careful with what you are reading and hearing in the news. I stopped following news for a long time ago, and it have made me a MUCH more happy human-being. And if I’m going to be honest you will get to know whats happening in the world anyway, how may you ask? Well, people is going to tell you when you don’t know!
Depending where we have our focus we tempt to search for explanations for that, if you are focused on that the world is terrible and a horrible place. Yes your unconscious will search for that, it is a habit and how we work as people. If we just see all the terrible things the news is feeding us with, you will only see the bad things that happening. Not that the spring is coming, the bees is collecting their honey and that the birds is singing. 
Take care folks and be careful ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: