Passed out drama

Är inte kroppen fantastisk? Vi kan missköta den till en ganska hög gräns och den bara anpassar sig. Även fast vissa inte tror det så läker kroppen väldigt mycket själv, bara den får rätt byggstenar och tid.
Förra veckan var jag hos min familjeläkare och tog blodprov och jag fick mitt resultat i förrgår. Allt var som ”vanligt” och inga värden var dåliga. Min läkare hade dock inte tagit alla de prover jag ville att han skulle ta, vilket gjorde att jag beslutade mig för att testa Werlabs och deras XL paket samt test för IGF-1 och C-peptid. Genom deras tjänst kan man köpa vilka tester man tycker sig självt behöva och du får ut dina provsvar, så du kan vara din egen läkare! Jag bara älskar konceptet så det skall bli så sjukt intressant att se vad jag får för provsvar och vad jag kan läsa ut av dessa.
Den ”vanliga” vården tar bara prover för de dem tycker är nödvändiga, och tar då inte hänsyn till obalanser eller om ett värde är lågt och ett annat är högt inom ett annat område, då det kan det tyda på ett specifikt tillstånd. Det är helt underbart att denna tjänst nu finns tillgänglig för oss lite ”små nördar” som tycker sånt här är kul att kolla på. Men också jätte bra för dem som inte får ut något utav sin ordinarie vård och vill undersöka sig själv. Vården vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt så det är inte helt främmande med tanken att de bara tar några tester och vill ha ett återbesök för att ta ev. kompletterande tester…

Jag har lite små fobi för sprutor så jag brukar alltid säga att jag inte vill se nålen, så det har alltid gått bra hittills. Fått som värst lite svindel och mått illa men inget mer än så. Igår (onsdag) åkte jag iväg till sjukhuset för att ta prover för Werlabs, och sjuksystern som skulle ta mina prover misslyckades 2 gånger med att hitta en vettig artär att få blod ifrån. Så efter hennes andra misslyckade försök gick hon iväg en stund, och under  denna tid hann jag med att svimma! Jag märkte att jag sjönk ihop i stolen där jag satt och helt plötsligt hade jag huvudet ner mot låren och min mobil hade trillat ner på golvet. När sedan sjuksystern kom tillbaka gjorde jag henne uppmärksam på att jag trodde jag hade svimmat. Hela mina armar skakade, jag kallsvettades och dom noterade att jag inte hade någon färg i ansiktet. VAD händer tänkte jag? Jag har aldrig svimmat förut EVER så situationen var extremt konstig.

Jag fick en ny sjuksyster som tog andra armen och hade med sig någon värme grej som hon strykte på underarmen. Så då när hon stack mig kändes det inte allts lika mycket och det gick fort att fylla rören! Så det tänker jag säga till om nästa gång, samt att få ligga ner!
Men vilken konstig grej att vara med om, jag tycker egentligen inte att det är så farligt men kroppen reagerade så himla knasigt. 3 stick var väl lite för mycket kanske. Jag kommer på mig själv att tänka på dagen då jag tog en spruta i gommen när jag skulle dra ut 2 övertänder, det var nog det värsta jag har vart med om i smärt väg alltså. Jag tror att kroppen reagerar på det minnet kanske, och tror att alla sprutor kommer vara som den chocken jag fick då.

Helt otroligt ändå vad den gör utom min egen kontroll, slappna av kan dom försöka säga hur mycket dom vill. Men när det är utanför min kontroll vad skall man göra då?
Har du någon liknande erfarenhet? Dela gärna med dig!

Redigerat

Var rädd om dig! // Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: