Good Calories, bad calories

Åh herre gud, det slog mig precis när jag satt och gjorde min kalkyl över vad jag ätit idag, att jag ätit 2976 kalorier. Hade det varit för 2 år sedan när jag räknade kalorier och skulle ligga så lågt som möjligt, ja då hade jag ju svimmat av chock och trott att jag skulle dö av fetma.

Nu vet jag bättre att det inte är så, men det var ändå en rolig reflektion. Det är så extremt viktigt med kvaliten på det du stoppar i dig, så 100 kalorier lösgodis är hästlängder ifrån vad 100 kalorier avocado ger dig. En bra bok på ämnet är btw Good Calories, Bad calories av Gary Taubes.

Jag har haft en lite jobbig huvudvärk i kväll som jag tror kommer från för lite vatten, när man inte äter något speciellt med kolhydrater så märker man att man saknar den där vatten uppsugande effekten. Allt går rakt igenom, vilket betyder att jag dricker MÄNGDER med vatten. 1g kolisar håller i 3g vatten, så det är ganska mycket vatten som lagras!

Nej nu har jag dragit över på min skärm-tid alldeles för länge! Mindre bra, men jag har iallafall mina glasögon!

160213

Live clean, live fully
// Therese

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: