Ett sötare blod

Idag läste jag ut boken -Ett sötare blod av Ann Fernholm, (LÄNK till blog HÄR) enormt givande och intressant måste jag säga. Boken bekräftade mycket av det jag redan visste och vad jag redan lärt mig, men det kom även en hel del nytt, och mycket detaljer om saker som jag tycker det är kul att nörda ner mig i.

Jag reflekterade efter att jag läst ut boken över vad jag lärt mig den senaste tiden, och kom fram till bla. följande intressanta fakta som jag tänkte dela med mig av.

-Att ligga under 4,4mmol i blodsocker hela dagen är en viktig faktor i att keto-adaptera
-TUT (time under tension) träning är bästa träningen när man skall adaptera
-Nästan alla människor har läckande tarm, och detta får de från GLUTEN som förstör våra villi ull. Detta leder till autoimmuna sjuksommar då förstora partiklar går ut i blodomloppet, när inte ullet finns och skyddar tarmväggarna. När partiklarna går ut i blodomloppet attackerar immunförsvaret dessa okända partiklar, och detta kan yttra sig i många inflammatoriska tillstånd.
-ALLA kan ketoadaptera, man måste bara läka kroppen först! För att citera min största förebild Stephanie Person ”your body is a reflection of the inside”. Word to that!! Du måste läka insidan och det kommer att synas på utsidan.
-Socker, spannmålsprodukter och gluten är som att svära i guds hus. Det är det värsta för våra kroppar.
-IBS (Irritable Bowel Syndrome) som jag också fått som diagnos, är en helt värdelös diagnos som kommer från att folk har läckande tarm och Candida
-Oregano olja är rena dunder kuren!!!

Något jag funderat lite på sen jag och sambon var på middag här för en dag sedan, och vi diskuterade kost med barn med vårt sällskap. Vi pratade om att många idag verkar vilja ge sina barn lördagsgodis, spannmål etc. etc. och själva äta bra och nyttigt. Jag insåg att detta nog är vanligare än vad man tror och blev fundersam över detta tanke sätt. Om man vet att något är det värsta som finns att stoppa i sig, att godis och spannmål kommer förstöra kroppen. Vill man inte sina barn det allra bästa och ge dem allt bra man känner till? Så de får den allra bästa starten i livet? Eller är det så att många tar den snabbaste och enklaste vägen för att slippa tjafs. För att barnen kommer gapa och skrika om de inte får sitt socker och kolhydrater som går på reklamen på tv, och som ”alla andra äter ju”…
Nej jag förstår inte hur man tänker när man som förälder ger korv, spagetti och massa ketchup till sina barn till middag och sen göra något annat nyttigare till sig själv. Är det inte barnen som växer och behöver alla makro och mikronutrienter som finns? För att citera Ann’s bok om hur barn kan vara i affären vid godis hyllorna, och hur dessa livsmedel påverkar barn: ”Hur ofta ser man barn som skriker vid grönsaksdisken efter en broccoli?”
Näe jag har iallafall aldrig sett någon!… Ganska så logiskt samband då grönsaker inte trycker på dessa beroende punkter i hjärnan.

Något jag och min sambo iaf. diskuterade om efter konversationen, är att vi är överens om att finns det bara ekonomi för lite nyttig mat när vi får barn så är det helt klart barnen som kommer få det först. Och SEN kommer vi äta om det finns något kvar. Annars får vi äta den ”billigare” skitmaten.

Btw, har nördat mig idag med att väga min mat för att se om jag får i mig tillräcklig med fett (200g är målet) och det här blev mitt resultat idag:

Dagsintag

Live clean, live fully
// Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: