Ketonix, Bs mätningar

Om du är lika nördig som jag så tycker du detta inlägg är spännande!
Jag har snickrat ihop lite enkla diagram över mina blodsocker och keton värden den senaste veckan. Så presenterar här mitt resultat.
Igår kväll hade jag på lite permesan på äggen vilket fick mitt blodsocker att skuta iväg, både igår kväll och idag nu på morgonen. Så det har jag lärt mig att jag inte skall använda för att försöka komma i ketos.
Men annars över lag ligger mina blodsocker värden lite för högt än, för att hamna i ketos är max värdet 4,4mmol. Morgon värdena är helt okej (förutom idag) men kvälls värdena är fortfarande för höga. Men jag är bara inne på första strikta veckan än så länge, så det så det kommer väl med tiden sänkas så jag kan ketoadaptera.

Blodsocker morgonBlodsocker kväll  Ketoner MorgonKetoner kväll

Live clean, live fully
// Therese

4 Comments on “Ketonix, Bs mätningar

 1. Intressanta resultat! Min ketonix visar värden runt 40 efter fyra dagar av fakir medans du dansar över 60. Är inte orolig än men kanske blir om det fortsätter så även nästa vecka. Förresten hur gör du när du blåser? Jag tycker det är svårt att göra lika varje gång, har hört att den kan visa fel om man blåser för länge/mycket etc.

  Gilla

  • Det kan nog ha att göra med att jag levt efter LCHF i ett år också, så min kropp har nog producerat ketoner ett tag. Dock var dessa värden i början på min ketogena diet, nu ligger dem över 80 på morgonen.
   Har lärt mig av Martina Johansson att man bara skall blåsa i den på fastande mage (eller att man inte ätit lr druckit något på minst 2h) så just nu testar jag bara på morgonen direkt när jag vaknar. Då testar jag även blodsockret. Jag läste instruktionen om hur man skall blåsa, och enligt den skall man inte ta ett djupt andetag utan man skall andas ut som vanligt, och så skall all luft i lungorna ut. Så försöker pressa ut de sista, det är tydligen det lilla sista som är det viktigaste.
   Vad tänker du att du är orolig över? Mäter du blodsockret också? För om du får höga värden av ketoner och har högt blodsocker så använder inte kroppen ketonerna, utan går på blodsocker istället. =) Om man skall in i ketos skall inte kroppen ha mer blodsocker än 4,4mmol på fastande mage, och inte heller 1,5h efter måltid. Om du har det producerar levern via glukogeogenesen blodsocker och det kan vara pga. för mycket protein.
   // Therese

   Gilla

   • Tack för bra tips! Skall träna på att andas ut sista luften! Jag mäter ej blodsocker, har inte haft möjlighet att komma över utrustning. Jag har ätit lågkolhydratskost i ca 8 år så jag tänker att min kropp borde ha städat och kommit i ordning någorlunda för att klara av fettdrift, lite det som oroar mig om jag nu inte får högre värden när jag äter strikt fakir. Men mest är det bara riktigt intressant att experimentera med sin kropp och ständigt lära sig mer så man får ta det för vad det är helt enkelt =)

    Gilla

   • Ja visst är det galet intressant att experimentera och se hur kroppen fungerar! Det är så otroligt fascinerande.
    En bra investering är nog en blodsocker mätare för att komplettera med, då vet du åt vilket håll du är påväg åt. =)
    Det är bara å köra, tillslut hamnar du i fett drift, det gäller att ha tålamod och inte göra avsteg. Lycka till! Säg gärna till hur dina resultat blir under resans gång så kan vi jämföra med varandra. =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: