Cravings och matberoende

Det här med matberoende är ingen lek. Det är inte förens man försöker sluta som abstinensen kommer.
För mycket fuskande förra veckan och ett jäkla anamma denna vecka resulterar i två middagar ikväll. En stor middag med massor med nyttigt fett åt jag vid 17.30, och nu vid halv nio skriker hela min kropp efter små ätande och socker så det resulterade i 2 ägg och majonäs. Jag tänker inte ge upp! Det gäller att försöka hålla sig mätt.
Något som är helt nytt för mig är att jag inte ens längre har i Honung i mitt te, vilket jag hoppas på kan ge resultat. Dock gör detta att jag verkligen inte får i mig någon stimulans över huvudtaget vilket min hjärna strejkar mot för tillfället. Jag tar en dag i taget och säger till mig själv att ”imorgon får jag äta, men inte idag”. Men självklart äter jag inget på morgondagen heller. =)

Innan jag blev införstådd med hur olika matbeteenden påverkar oss trodde jag att allt bara handlade om att man skulle ha karaktär. Men det är så mycket mer än bara karaktär! Kemin bakom ett beteende-mönster är minst lika mycket värt som den mentala inställningen. Det gäller bara att hitta verktygen och ändra sitt tankesätt så är man en bra bit påväg för att ändra ett beteende.

Jag har roat mig hela kvällen med att kolla på soul pancake på youtube och herre gud vilken mysig kanal. Har följt dem ett tag men inte kollat på dem. Lyssnade på ett podcast avsnitt med grundaren till kanalen, och har följt dem sen dess. Men nu har jag ”åter upptäckt” dem. Man kan inte annat än bli berörd av deras videor. Mina ögon blev vattenfyllda inte bara en gång kan jag säga!

Create something that will make the world awesome!
Live clean, live fully

//Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: