A little too much of the good life

Har i Torsdags avslutat en tenta vecka vilket förklarar en viss ”lägga hemsidan på is” period. Samt att jag haft en god vän och klass kompis över från piteå för att bo här mån-torsdag, innan hon åker som utbytesstudent till Nya Zealand. Så jag har viss förklaring till mitt dåliga engagemang för internet.

Det har varit en period med några avsteg från min ordinarie ganska strikta kost. Jag och Anna var bland annat och tenta fikade nere på stan i veckan, och jag ”unnade” mig en kladdkaka. Jag kunde faktiskt inte äta upp den för att det bara växte i munnen på mig och jag gillade inte allts den söta smaken.
Jag blev helt chockad. Förr hade jag slickat rent tallriken.

Ikväll var jag på bio och har verkligen fått ett kvitto på hur illa det egentligen är för inflammation i kroppen med skräp i kosten. Fick ett super kraving när min sambo köpte bacon-chips så jag va bara tvungen att ha. Även fast jag laddat ordentligt med mycket mat innan för att jag ej skulle köpa något. Men ack. väl där satte chips-råttan tag i mig.
Nu i efterhand så kom kvittot. Jag har fått mystiska konstiga utslag i mitt högra armveck, det kliar förskräckligt bakom höger öra så tror jag fått utslag där också. Min mage är helt galen, jag mår illa och det har ploppat upp en stor inåt-super finne i pannan. Det är bara de där chipsen som kan göra något sådant. Vilket får mig att inse att förr åt man sådant här jämt, och tänkte att ”jag tar bara en extra timme på gymmet imorgon”. Men inget kunde vara mer fel! Det tar en bra stund för kroppen att reparera skadan. Och förr gick jag runt med kroniska problem med hälsan som ändå har blivit mer mänskligt ”accepterat”. De flesta har något problem idag, vilket vi INTE är skapta för. Vi är inte gjorda för att gå runt med krämpor, orolig mage, problem med huden etc. Allt har sin grund i kosten, verkligen allt! Kroppen måste vara i balans med alla komponenter så som nutrienter, fetter etc.

Nu har jag lovat mig själv och skrivit in i kalendern att till om en månad 16 Februari, skall jag köra enligt strikt ketogen kost! Inga undantag!

Bjuder på en vintrig bild från idag när jag och svärmor var ute och fotade på Ängsö slott.
Redigerat_1

Live clean, live fully
// Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: