IBS och hälsoresa Part.2

Del två i min berättelse om min hälsoresa

Jag avslutade förra inlägget med att berätta att jag med hjälp av en kostomläggning samt kosttillskott börjat försöka svälta ut Candida svampen, som vi konstaterat var den största boven i varför min mage var som den var.
Det var extremt jobbigt att utesluta mjöl, socker, stärkelse med mera efter att ha ätit detta i hela mitt liv. Men jag var extremt beslutsam. Jag skulle gå all in!

Efter tre månader som jag gjort enligt rekommendationerna kände jag mig som en helt ny människa! Jag gick dock fortfarande runt och hade en känsla av att ”nej nu kommer det, nu kommer det.” men till min förvåning kom aldrig den där magpaniken och toa-rusandet. En sådan befrielse! Det tog ett bra tag att vänja sig med att inte ha en inställning att ”åh nej det är alldeles för fett det klarar inte min mage” eller annan kost som jag visste att magen skulle reagera på.
Vid denna tid hade jag dock inte så mycket kött på benen och hade inte läst på så extremt jätte mycket om hur kroppen fungerar.

I våras (2015) gjorde jag en till hårmineralanalys och till min glädje har mina värden förbättrats radikalt! Det är verkligen en 180°! jag är inte helt återställd, har fortfarande många värden som är under förbättring och har endel tungmetaller kvar i kroppen. Men på det stora hela är jag extremt nöjd över hur min hälsa har förbättrats.

Bara vetskapen om att jag kan gå på stan, sitta på lektioner och ha ett fungerande liv är en sådan enorm lättnad!

I våras tog jag ett nytt steg i nästa kliv mot en bättre hälsa och välmående genom att börja läsa om LCHF, paleo och ketogen kost. Jag läste 3 ögon-öppnande böcker som fick hela mitt perspektiv på kost och hälsa att förändras. Jag pluggade kemi i våras under min utbildning vilket gav mig en enorm fördel till att förstå de mer komplicerade mekanismerna bakom olika reaktioner i kroppen. Böckerna som var mina ögon öppnare var
– Magstarkt! och Hormonbibeln av Martina Johansson (Länk till hennes blogg HÄR)
-Samt Nya självläkande människan av Sanna Ehdin.

Idag är jag mer nörd än någonsin och jag trivs enormt med det, jag älskar att veta saker. Jag mår bättre än någonsin och försöker hela tiden optimera min hälsa och välbefinnande. Jag har verkligen lärt mig att vara kritisk och lita till vad som är logiskt och i enlighet med naturens lagar.

profilbild
Live clean, live fully
// Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: