Review 2015

Bara för att jag har gått de senaste dagarna och funderat på vad jag har gjort i år, eftersom alla lägger ut sina sammanfattningar över året som gått, så måste jag såklart skriva ihop en sammanfattning jag också!

Vi börjar från början! -Logiskt eller hur?!

Prestation:
Jag klarade av en helt galet tung kemitermin ute på Ångström laboratoriet i Uppsala. Förstår fortfarande inte att jag gjorde det, och jag klarade det. Men det gjorde jag! High five on that!
Under tiden veckopendlade jag till Uppsala och bodde där under  veckorna, och på helgen kom jag hem och jobbade. En ganska hektiskt period, men hann ändå med att träna! Hejaheja!

IMG_0770

Hälsa:
Under förra julen när jag tog en vecka i Egypten lärde jag känna en kvinna som jobbade som PT i Göteborg. Jag beslutade mig att jag skulle anlita henne som PT över distans.
Hon la upp ett träningsschema och kost åt mig, och efter mycket krångel så körde jag efter det. Visst gick ner i vikt men mådde väldigt dåligt, orkade ingenting och var konstant hungrig. Mellanmålsburkar med kvarg och bär. Och som lunch och middag torsk lr kyckling med broccoli= Ingen energi.
Jag tröttnade på hennes schema och blev tipsad av en god vän om att LCHF det var bra grejer det. Började läsa på, köpte typ 811 000 böcker. (Skämt och sido, men iallafall 3-4st) och läste dem på kvällarna efter allt plugg och tränande. Jag konstaterade att PTns föreslagna kost var rena skiten och började experimentera med annan kost. Vips och jag fick energi tillbaka och jag orkade mera! Dock gick jag upp i vikt (eller iallafall stannade) och jag konstaterade att jag skulle ta bort stora delar av alla de mejerier jag använde. Då slutade jag iallafall gå upp i vikt!
Under sommaren sommarjobbade jag och började praktisera periodisk fasta, samt så började jag mäta mitt blodsocker. Jag fick en enorm inblick i hur olika kost påverkar hur jag mår och hur jag presterar.
Efter detta har det bara eskalerat. Nu har jag läst ett oräkneligt antal böcker, prenumererar på LCHF magasinet, lyssnar på extremt mycket bra podcasts om ämnet och hela min rutin i affären är helt annorlunda. Jag känner mig starkare än någonsin och mer säker på att jag har hittat ett hållbart sätt att leva, och jag är helt övertygad om att jag kommer få den ”kroppen jag vill ha”. Inte bara utseende mässigt utan också hormoner i balans och energi över för att kunna prestera i mitt vardagliga liv.

Back to prestation och upplevelser
Under 2 veckors semester tog jag och min sambo en roadtrip, vi började att åka till Skåne och hälsa på en klasskompis. Såg byn lite under några dagar, var över till Tyskland och sen hem igen. Var hemma någon dag och sen bar roadtrippen vidare till Norge. Vi Vandrade upp för Galdhøpiggen, det tog väl ca 9h upp och ner, och bergets topp ligger på 2,5km höjd. Om du inte vet vad detta är för ett berg så är det Nordeuropas högsta berg. Jag hade tränat dåligt innan så det var verkligen kämpigt! Men det var så värt det, det var en helt fantastisk upplevelse.
Redigerat_9 Redigerat_15Redigerat_24

Efter Berget åkte vi via Trollstigen och vidare in i Sverige igen. Då hamnade vi i de Norrländska skogarna, närmare bestämt Strömsund. Här lånade vi ett par bekantas sommarstuga och bara var i några dagar.
Fulla av fiskande, grillande och myggbett begav vi oss hemåt igen och jobbade resten av den regniga sommaren.

Innan den nya terminen startade i skolan kände vi att en weekend hinner vi med. Så vi passade på att åka till London en Torsdag-måndag. Det var också intressant, men det där med storstadssemester är inte min grej konstaterade jag. Naturupplevelser är mer min smak.

Redigerat_1

Terminen drog igång med en kickstart ute i skogen i 2 veckor, där vi karterade en del av de Uppländska skogarna. Extremt lärorikt och kul att vara ute. Fick den värsta förkylningen på många år.
Sen har hösten bara farit iväg. Jag har tränat, pluggat, jobbat och läst massor med böcker! Jag har varit på Jonas Coltings föreläsning, jag har varit på Balansekonomis föreläsning + kick off, och jag har anlitat en PT under några gånger bara för att nämna några framsteg i förbi farten.

Jag är helt övertygad om att 2016 kommer bli mitt år! På alla möjliga plan, både vad det gäller hälsa, resor och ekonomisk tillväxt.
Jag skall till Gran Canaria i Mars på fältkurs med Köpenhamns Universitet. Jag ska på praktik i USA i sommar. Jag har anmält mig till mitt första lopp, så jag skall köra Cross-spring i Stockholm den 16 April. Ett terränglopp på en mil. Det kommer bli galet kul. Jag hoppas jag ser dig där!
Jag har endel saker på g. Och 2016 blir året då jag får min första passiva inkomst.

Jag har massor att se fram emot, så jag kick-startar året med träning, tenta och Vulkankurs!

Live clean, live fully
/ Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: